Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 12:18 |

Čović održao telefonski sastanak s veleposlanikom Kine u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Narodne Republike Kine u BiH Pingom, saopćio je Sektor PSBiH za odnose s javnošću pozivajući se na Čovićev ured.

Dužnosnici su razmijenili informacije o stanju u svezi s koronavirusom u Bosni i Hercegovini i svijetu, govoreći o utjecaju na žitelje i gospodarstvo, te o kapacitetima i mjerama poduzetima u cilju stabiliziranja zdravstvenih i ekonomskih sustava. Također, sugovornici su se osvrnuli na veliko iskustvo Narodne Republike Kine u borbi s koronavirusom, kao i na primijenjene mjere koje su se pokazale efikasnima u suzbijanju pandemije.

Dužnosnici su govorili i o rastućoj međunarodnoj solidarnosti, ističući međunarodnu suradnju kao jedan od ključnih aspekata u zajedničkom nadvladavanju pandemije. 

U tom duhu, Čović i Ping razgovarali su o značajnoj donaciji Narodne Republike Kine koja, sastojeći se od višestrukih respiratora i više tisuća maski, pomaže iznošenje zdravstvene krize i zaštitu svih onih koji su svakodnevno izloženi u nastojanjima spašavanja i zaštite života žitelja.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović, u ime žitelja Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, izrazio je zahvalnost veleposlaniku Pingu na donaciji Narodne Republike Kine koja aktivno surađuje s brojnim zemljama u nadvladavanju pandemije.

S tim u svezi, istaknuo je kako značajna donacija predstavlja još jednu potvrdu ustrajne potpore, uspješne bilateralne suradnje i izvrsnih prijateljskih odnosa.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'