Ekonomija     | 09.04.2020. 12:06 |

Livanjski gospodarstvenici traže hitnu reakciju za spas gospodarstva

FENA Mario Loncar

LIVNO, 9. travnja (FENA) - Gospodarstvenici Grada Livna zbog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa uputili su otvoreno pismo gradskim i županijskim vlastima tražeći njihovu hitnu reakciju za spas gospodarstva.očekuju žurnu reakciju i konkretne mjere pomoći gospodarstvu.

 Navode kako Grad Livno još nije izašao niti s jednim priopćenjem odnosno obraćanjem zbog novonastale situacije dok je tek županijska vlada nedavno donijela proračun, a radnici, firme i gospodarstvo trpe, na čekanju su i prepušteni sami sebi.

"Dani prolaze, a nijedna mjera na razini Grada Livna i HBŽ-a nije donesena, niti je bilo tko postavio pitanje što će biti s tvrtkama i što će se dogoditi s radnim mjestima", ističu uz ostalo livanjski gospodarstvenici koji pitaju predstavnike vlasti koja je njihova svrha ukoliko ne bude realnog sektora.

 Gospodarstvenici u pismu poručuju da ne žele prejudicirati negativne stvari te da im nije u interesu u današnje vrijeme zatvarati obrte i firme, međutim, dodaju da ukoliko vlasti nešto ne naprave, ovaj teret sami neće moći iznijeti i doći će do tog najgoreg scenarija u kojem će nestati 1.500 radnih mjesta.

 "U tom slučaju naša radna mjesta i gospodarstvo nije uništila pandemija i covid-19 nego isključivo vaš nerad i nebriga”, navode gospodarstvenici iz Livna, njih preko 80 koji su potpisali otvoreno pismo.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ukrajina ponovo apeloovala na savezničku pomoć u protivzračnoj odbrani

Priopćenje za javnost liste liste HDZ-a - nositelj Zvonko Milas (XI. izborna jedinica)

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana