Stranačke aktivnosti     | 09.04.2020. 12:28 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Govedarica: Da li su Dodiku hrvatski interesi prečiji od srpskih?

„Dodik očigledno nije spreman da poslije tri revizije koje je uradila Hrvatska po pitanju odlaganja radioaktivnog otpada, na Predsjedništvu BiH pokrene pitanje tužbe Bosne i Hercegovine protiv Republike Hrvatske“ – istakao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

„Da je Hrvatska vodila računa o dobrosusjedskim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, nikada ne bi ni došla na ideju da radioaktivni otpad iz nuklearne elektrane Krško deponuje na kućnom pragu Republike Srpske“ – kazao je Govedarica i dodao:

„Zanimljivo je da poslije toliko vremena i konačnog preuzimanja kasarne Čerkezovac od strane Fonda za ekologiju koji je zadužen za deponovanje otpada, Dodik i dalje priča o diplomatskim aktivnostima Bosne i Hercegovine“ – kazao je Govedarica.

On je naglasio da svakog razumnog čovjeka zabrinjava činjenica da je srpski član Predsjedništva BiH ekspresno zaustavio tužbu Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske u vezi Pelješkog mosta a da u ovom slučaju ne želi da povuče ozbiljne korake.

„Ako na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik ne stavi na dnevni red pokretanje tužbe protiv Hrvatske i formiranje pravnog tima koji će voditi tu aktivnost, onda će javnosti morati da objasni zašto su mu hrvatski interesi preči od srpskih“ – zaključio je Govedarica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!