Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 13:05 |

Na području Brčkog 1341 osoba pod zdravstvenim nadzorom

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. aprila (FENA) - Na području Brčko distrikta BiH do danas u 12 sati pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1341 osoba, a nadzorni period istekao je za jednu osoba.

Na novi koronavirus testirano je ukupno 187 osoba, 17 nalaza je pozitivno, 117 negativno, a rezultati se čekaju za 53 nalaza. Na području Distrikta 8. aprila zabilježen je i prvi smrtni slučaj od covida-19, saopćili su iz Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčkog.

"Prema preporukama MCP na ukupan broj pozitivnih vraćen je smrtni slučaj zato što se po SZO ukupan broj pozitivnih ne umanjuje za smrtne slučajeve. Smrtni slučajevi prijavljuju se kao broj umrlih od te vrste bolesti", naveli su u saopćenju.

Napomenuli su i kako je na ukupan broj pozitivnih vraćena jedna osoba koja je, kako se navodi, u prethodnim izvještajima skinuta sa evidencije jer ju je vodila epidemiološka služba Srebrenik.

Skrenuli su pažnju svim građanima Brčkog koji se nalaze u inostranstvu, da dolaskom u Distrikt podliježu obavezi izolacije u trajanju od 28 dana.

Građanima je naređeno da se pridržavaju Rješenja o samoizolaciji bez obzira na rezultate testiranja.

Svi putnici koji ulaze u BiH dužni su da se jave na besplatan broj telefona 0800 50 606 Pododjeljenju za javno zdravstvo, stoji u saopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom obilježen Dan logoraša BiH

Milić: Omogućiti novinarima da svoj posao obavljaju sa što manje poteškoća

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel