Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 12:53 |

Ministrica Agić i epidemiolog Ler zadovoljni mjerama u Gerontološkom centru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lisca i izbjeglice Kantona Sarajevo Jasna Agić i epidemiolog Željko Ler, koji su posjetili Kantonalnu javnu ustanovu Gerontološki centar u sarajevskom naselju Nedžarići, zadovoljni su protivepidemijskim mjerama uvedenim u toj ustanovi, saopćeno je iz pres-službe Sarajevskog kantona.

Agić i Ler su se tokom posjete upoznali s novouspostavljenim režimom rada koji je jasno razgraničio linije kretanja osoblja i štićenika, pripremu i distribuciju ishrane, odlaganje otpadnih materija, pranje posteljnog i drugog veša te sve ostale svakodnevnih aktivnosti.

- Određene su i u funkciji prostorije za karantin u kojem borave štićenici po povratku s intervencija u zdravstvenim ustanovama zbog dijalize ili nekog drugog zdravstvenog tretmana - rekla je ministrica Agić.

Epidemilog Ler je iskazao spremnost da resornom ministarstvu pruži stručnu pomoć i podršku kako bi se u aktuelnoj higijensko- epidemiološkoj situaciji na najbolji način zaštitili štićenici ove ustanove, ali i svi stanovnici Kantona, primjenom neophodnih preventivnih mjera čiji su cilj sprečavanje pojave i širenja koronavirusa.

- Nakon naredbi Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite, u ustanovama socijalne zaštite proveden je odgovarajući postupak, propisane i precizirane jasne procedure djelovanja, date smjernice i uputstva za protivepidemijske mjere, kao i proveden odgovarajući nadzor - konstatirala je ministrica Agić na kraju posjete.

Dodala je kako se zatečeno stanje može ocijeniti zadovoljavajućim, s čim se složio i dr. Ler jer su prema mišljenju stručnjaka, organizirane i konstantno se provode sve neophodne higijensko-profilaktičke i protivepidemijske mjere, saglasne naredbama Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Uručena zaštitna oprema za Gerontološki centar u Sarajevu

KC 'Kralj Fahd' pomaže Dječijem domu Bjelave i Gerontološkom centru (VIDEO)

Kulturni centar 'Kralj Fahd' pomaže Dječjem domu Bjelave i Gerontološkom centru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo