Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 13:42 |

'Nelt' donirao 40.000 KM institucijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Kompanija Nelt uputila je donacije vrijednosti 40.000 KM institucijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini da bi im pomogla u naporima da se izbore s pandemijom koronavirusa.

Fondu solidarnosti Republike Srpske donirali su 20.000 KM, Federalnoj upravi civilne zaštite 8.000 KM, a Bolnici Kasindol u Istočnom Sarajevu 4.000 KM.

Crvenom krstu Istočna Ilidža donirali su 800 maski i proizvode 'Neoplanta'. U saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zaštitni materijal i dezinfekciona sredstva donirali su Udruženju Pomozi.ba iz Sarajeva, Bolnici Foča i Majčinom Selu Međugorje.

Izvršni direktor 'Nelta' za BiH Goran Cerovina kaže da, u trenucima kad je zdravstveni sistem pred posebnim izazovima, 'Nelt Grupa' pomaže svakoj od država u kojoj posluje na zapadnom Balkanu, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

- Nadamo se da će naše novčane donacije i proizvodi pomoći u ovoj važnoj borbi - poručio je.

Dodao je da 'i u ovom kriznom periodu, iako uz velike napore, 'Nelt' stabilno posluje, svi radnici su zaštićeni i djeluju u skladu s preporukama nadležnih organa'.

Klijentima i kupcima iz 'Nelt Grupe' poručili su da su fokusirani na snabdijevanje stanovništva kojem su njihovi proizvodi neophodni da bi što jednostavnije prebrodili trenutnu situaciju.

Ranije su uručili donacije institucijama i ustanovama u Srbiji i Crnoj Gori.

- 'Nelt' na tržištu Bosne i Hercegovine posluje od 2006. godine kao dio 'Nelt Grupe', jednog od najuspješnijih poslovnih sistema u regiji. Dobitnici su priznanja za najpoželjnijeg poslodavca i kompaniju godine u našoj državi - navode u saopćenju za javnost.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo