Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 13:47 |

Usvojene odluke o oslobađanju od plaćanja naknada u općini Vogošća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Općinsko vijeće Vogošća na održanoj redovnoj sjednici usvojilo je odluku o oslobađanju od plaćanja naknada za privremeno korištenje javnih površina za vrijeme proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH za privredne subjekte kojima je naredbom zabranjen rad.

Vijeće je donijelo i odluku koja se odnosi na oslobađanje plaćanja naknada za zakupninu poslovnih prostora u vlasništvu Općine Vogošća za korisnike kojima je naredbama Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti za vrijeme proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH.

Također, donesen je zaključak o dodjeli zemljišta na privremeno korištenje u svrhu proljetnje sjetve u cilju prevazilaženja stanja nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa. Tako će oni sugrađani koji nemaju svoje zemlje imati priliku da posiju poljoprivredne kulture na zemljištu koje pripada Općini Vogošća.

Nadležne službe pripremaju kriterije za dodjelu i uskoro će biti raspisan javni poziv o kojem će građani Vogošće biti blagovremeno obaviješteni.

Općina Vogošća priprema još neke mjere za ublažavanje ekonomskih posljedica u koordinaciji sa višim nivoima vlasti, saopšteno je iz Općine Vogošća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu