Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 14:38 |

Usvojen plan završnih aktivnosti za maturante u HBŽ-u

FENA Saopćenje

LIVNO, 8. travnja (FENA) - Na kolegiju ravnatelja srednjih škola Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojen je plan završnih aktivnosti odgojno-obrazovnog procesa u toj županiji, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a.

Odobrene maturalne radove s popunjenim konzultacijskim listama (popunjavaju mentori) maturanti su obvezni poslati mentoru na njegovu e-mail adresu najkasnije do ponedjeljka 27. travnja 2020. do 12 sati.

Nastavnik mentor dužan je maturalne radove učenika ocijeniti najkasnije do petka 8. svibnja 2020. te ocijenjene radove i konzultacijske liste u prilogu poslati na službeni mail škole.

Nastava za maturante završava 8. svibnja, a online prijava popravnih ispita za lipanjski ispitni rok je 18. svibnja 2020. godine putem online obrasca.

Popravni ispiti održat će se od 22. do 27. svibnja 2020. godine. Na popravni ispit može se izići samo jednom, u lipnju ili kolovozu.

Online prijava maturalnih ispita bit će moguća 27. svibnja 2020. godine od 8 do 14 sati.

Maturalni ispiti obavljat će se isključivo pismeno tako što će nastavnik postaviti zadaće za pismeni dio u virtualnoj učionici u vremenu od 1. do 5. lipnja. Učenici će u vremenu do 9 sati ujutro dobiti zadatke i imati će predviđeno vrijeme za rad, nakon čega će zadatke poslati propisanim komunikacijskim kanalom nastavniku.

Popunjavanje svjedodžbi obavit će se prema strogo propisanim mjerama sigurnosti i socijalne distance od 9. do 12. lipnja 2020. (ili po procjeni svake škole u duljem razdoblju).

Podjela dokumentacije maturantima je u petak 15. lipnja 2020. u od 9 sati prema strogo propisanim mjerama i rasporedu koji će biti na vrijeme objavljen kako se na jednom mjestu ne bi okupljao veći broj osoba, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Općina Kupres pomaže svoje maturante

Čelnici Brčkog čestitali maturantima uspješan završetak srednje škole

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana