Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 16:49 |

Uveden poseban režim rada sa strankama Sektora za državljanstvo i putne isprave

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o posebnom režimu rada sa strankama u području državljanstava i putnih isprava zbog pandemije koronavirusa.

Kako je predviđeno odlukom stranke će putem telefonskog broja 033/492 558, 033/492 562 i 033/492 564 moći zatražiti termin dolaska u prostorije Ministarstva zbog slučajeva koji žurno moraju biti riješeni.

To se odnosi na postupke: odricanja od bh. državljanstva, izdavanja službenih putnih isprava, revizije državljanstva, preuzimanja ranije završenih rješenja o odricanju od bh. državljanstva, potvrde o oduzimanju bh. putne isprave i prethodno izdate službene putne isprave.

Ovlašteni službenik će tijekom radnog dana moći zakazati termin za stranku u periodu od 10 do 13 sati, obavijestili su iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Stranka u prostorije Ministarstva ne može ući bez zaštitne opreme i obavezna je prilikom ulaska u kancelariju izvršiti dezinfekciju ruku, a zadržavanje u prostorijama Ministarstva treba da bude što kraće.

Ovakav režim rada se odnosi isključivo na stranke koje žurno treba da riješe svoj predmet i čije ostvarivanje prava zahtijeva žurnost u postupanju Ministarstva.

Stranke ne mogu samoinicijativno dolaziti u prostorije Ministarstva, u kojima se obavljaju poslovi Sektora za državljanstvo i putne isprave.

Također, stranke koje zanima status njihovog predmeta, a čiji rok rješavanja na zahtijeva žurni postupak treba da se obrate nadležnom sektoru putem mail adrese: merima.senderovic@mcp.gov.ba, fehma.kalkan@mcp.gov.ba ili knezevic@mcp.gov.ba.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Elektroprivreda BiH od 1. jula nastavlja redovni režim rada

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana