Korona virus

Tri nova slučaja oboljelih od covida-19 u Hercegbosanskoj županiji

Tekst: Mario Loncar, Ilustracija

LIVNO, 9. travnja (FENA) - Krizni stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) potvrdio je u četvrtak tri nova slučaja zaraze koronavirusom u toj županiji.

Sve troje covid-pozitivnih su iz Livna i povezane su s prvozaraženim muškarcem iz Livna koji je u subotu hospitaliziran u izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, kazala je na konferenciji za novinare ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Dijana Mamić.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite HBŽ-a, ukupno je u toj županiji do sada zabilježeno 15 covid-pozitivnih osoba i svi su iz Livna. U samoizolaciji nalazi se 730 osoba.

Mamić je ocijenila da je epidemiološka situacija na području HBŽ-a relativno dobra. Po njezinim riječima, zaraza je vezana za dvije obitelji koje su blisko povezane s prvozaraženim s tim da se za jednu covid-pozitivnu osobu trenutno ne može potvrditi izravni kontakt s prvooboljelim.

Zapovjednik Stožera civilne zaštite HBŽ-a Ivan Jozić najavio je da će se večeras u HBŽ-u krenuti s dezinfekcijom gradskih ulica, a prvi je na redu Tomislavgrad i to u vremenu kada počinje policijski sat.

 

(FENA) R.G.