Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 13:50 |

Krug 99 - Redovne sesije će biti realizirane online putem aplikacije Zoom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Asocijacija nezavisnih intelektualaca 'Krug 99' nastavit će održavati redovne sesije, ali će one, usljed novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa biti realizirane online, putem Zoom aplikacije.  

- U narednu nedjelju, 12. aprila, nastavljamo sa održavanjem redovnih sesija Kruga 99 u isto vrijeme i sa istim scenarijem kao i do sada. Ipak, zbog poznatih okolnosti, sesije će se odvijati online, preko aplikacije Zoom - saopćeno je iz Kruga 99.

Kako navode, odluka da na ovaj način nastave rad motivisana je inicijativama članova i simpatizera, kao i željom da se na i ovakav način doprinese obnavljanju normalnih ljudskih komunikacija i interesovanja, te potrebe za relaksiranjem međuljudskih odnosa.

Sesija će biti održana u redovnom terminu sa početkom u 11 sati, a pres-konferencija u 10.30 sati (putem aplikacije Zoom).

Tema sesije je "Mentalno zdravlje i corona kriza", a uvodničar je psiholog Bojan Šošić.

- Posebno napominjemo da će pres-konferencija biti održana u nedjelju, u 10.30 sati putem aplikacije Zoom. Da bismo to uspjeli, potrebno je da oni koji to nisu učinili do sada instaliraju aplikaciju https://zoom.us/, koja se može pokrenuti  i na kompjuteru i na telefonu. Riječ je o aplikaciji koja radi na principu video-konferencije - navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH (VIDEO)

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH 

Šabić: Rukovodstvo BHRT-a po nalogu politika želi stati u kraj FTV-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo