Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 15:46 |

Kojović: Cijena neslaganja su ljudski životi, radna mjesta i gašenje firmi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Pismo namjere prema Međunarodnom monetarnom fondu kako bi se osiguralo 330 miliona eura Bosni i Hercegovini neće moći biti poslano ovoj međunarodnoj finansijskoj instituciji sve dok ga ne potpiše svih sedam članova Fiskalnog vijeća - navodi se u saopćenju Naše stranke. 

Dodaje se kako pojedini odbijaju da stave svoj potpis „zbog političkog neslaganja nacionalnih stranaka“.

Tim povodom, reagirao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović koji je kazao da su „u ovom trenutku, dva ključna elementa u spašavanju radnih mjesta i realnog sektora naše privrede; količina novog, svježeg novca koji možemo ubrizgati u ekonomski sistem i vrijeme, odnosno, brzina kojom ćemo to uraditi“.

- Mogućnost da zbog već tradicionalne nesposobnosti dogovora etničkih poglavica izgubimo iznos od 330 miliona eura koji nam nudi MMF je poražavajuća, ali, nažalost, ne i iznenađujuća. Cijena koju ćemo platiti u broju radnih mjesta i subvencija privrede je nesaglediva - navodi Kojović.

Dodaje da je to još jedan od nebrojenih dokaza da ovaj nefunkcionalni, nakaradni, politički sistem i etničke partije kojima on jedino odgovara ne mogu ovu zemlju voditi naprijed ni u normalnim, a kamoli u ovim teškim vremenima - saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'