Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 17:24 |

Produžen pritvor Muameru Dediću zbog nasilja u obitelji

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10.travnja (FENA) - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Općinski sud u Čapljini donio je rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Muameru Dediću iz Konjica, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilje u obitelji.

Dedić se sumnjiči da je 2. ožujka 2020 godine oko 14 sati u Stocu, u kući u vlasništvu J. M., u kojoj zajedno stanuje kao podstanar sa svojom suprugom E. D., počeo istu verbalno vrijeđati i prijetiti joj da će je ubiti, a potom je i fizički nasrnuo na nju.

Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći ozlijeđenoj supruzi te ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac.

E. D. je iskoristila priliku i od prodavačice u Konzumu zatražila pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Stolac, gdje joj je ukazana liječnička pomoć, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar.

Općinski sud u Čapljini ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano produženje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar u suradnji s PU Čapljina PS Stolac nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nova prometnica prema Neumu 'otvorila' Stolac i pružila mu nove perspektive (VIDEO)

U Stocu u ponedjeljak Dan žalosti

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo