Ekonomija     | 11.04.2020. 12:58 |

Turističke agencije i hoteli KS očekuju da budu uvršteni na spisak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Turističke agencije i hoteli Kantona Sarajevo (KS) uputili su molbu za izmjenu Odluke Vlade KS na osnovu koje Ministarstvo privrede KS raspisuje javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plate za mart ove godine, te da se uvrste i turističke agencije u KS.

- Turističke agencije su očito zaboravljene budući da pravno formalno rad agencija nije zabranjen Uredbom Kriznog štaba KS, ali su zabranjena putovanja, zatvoreni aerodromi, zatvorene granice odlukom Vijeća ministara BiH od 24. odnosno 30. marta, te je samim tim zabranjena prodaja usluga turističkih agencija. Dakle, turističkim agencijama je direktno  zabranjen rad budući da su zabranjena sredstva za rad tj. usluge koje nudimo. Molimo da nam zabranite zvanično rad ili nas uvrstite u ovaj spisak budući da su putovanja zabranjena - navode iz sarajevskih turističkih agencije i hotela. 

Druga stavka su, kako dodaju, hoteli koji se također ne nalaze na spisku, a direktno im je rad zabranjen budući da su zabranjena putovanja, a također su zatvoreni kafići, restorani, wellness centri, kongresne usluge i teretane u sklopu hotela. 

- Dakle, ne stavljamo se u isti položaj kompanija kojima je pao promet budući da sve kompanije bilježe pad, turističkim agencijama i hotelima je doslovno zabranjen i onemogućen rad - saopćeno je Turističke agencije Relax tours. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'