Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 16:20 |

MUP BPK: Pojačana kontrola poštivanja naredbi uz represivne mjere

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. aprila (FENA) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde tokom vikenda vrše pojačanu kontrolu poštivanja naredbi nadležnih štabova.

Iz kantonalnog MUP-a podsjećaju da je KŠ CZ jučer donio i naredbu kojom se zabranjuju zadržavanja i okupljanja građana na šetalištima i izletištima te upozoravaju da će se provoditi i represivne mjere.

- Policijski službenici su u posljednjih sedam do deset dana upozoravali građane na šetalištima i izletištima, od danas počinjemo primjenjivati represivne mjere. Za sva lica koja se budu zadržavala na tim mjestima biće izdati prekršajni nalozi zbog kršenja naredbe. Novčana sankcija predviđena za ovaj prekršaj je u rasponu od 300 do 1.500 KM - upozorio je komandir Policijske stanice (PS) Goražde Samir Durović.

Dodao je da jednim prekršajnim nalogom policijski službenici mogu izreći sankciju za dva, tri ili više prekršaja.

- Primjera radi to se može desiti za nepoštivanje jučer donesene naredbe ili nepoštivanja epidemioloških mjera zaštite odnosno nenošenja zaštitnih maski, šalova, pamučnih traka i slično, i u tim situacijama policijski službenik može izreći novčanu kaznu i u visini od 600 KM i više - precizirao je Durović.

Istakao je da će biti pojačana i kontrola osoba koje su u samoizolaciji.

- U narednom periodu posebno ćemo obratiti pažnju na lica kojima je u dispozitivu rješenja navedeno da su i njihovi članovi porodice u izolaciji i u slučaju kršenja tih rješenja ćemo takođe izdavati prekršajne naloge - upozorio je komandir PS Goražde.     

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta