Bosna i Hercegovina     | 13.04.2020. 12:18 |

Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivno na koronavirus

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. aprila (FENA) - Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivna su na koronavirus – potvrdila je direktorica ove zdravstvene ustanove prim. dr Nermina Kamenica.

Ona je podsjetila da su, nakon što je prisustvo virusa potvrđeno kod dva RTG inžinjera, počela testiranja svih uposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Metodom slučajnog odabira prethodno su testirana dva RTG tehničara koja su bila u kontaktu za zaraženom pacijenticom i utvrđeno je da su pozitivni. COVID – 19 jučer je potvrđen i kod dva pomoćna radnika Kantonalne bolnice. Ukupno je su do sada testirana 44 uposlenika, a testiranje će po grupama biti nastavljeno i narednih dana - kazala je dr. Kamenica.

Naglasila je da nijedan odjel Kantonalne bolnice neće biti zatvoren. Kompletna novonastala situacija se odnosi direktno na Trijažni odjel i RTG službu koji su najdirektnije bili izloženi. U Urgentnom centru svi su, kazala je, negativni a testiranja se nastavljaju.

Kamenica je naglasila da je trenutno u izolaciji pet medicinskih sestara i tehničara koji su bili u kontaktu sa izvorom infekcije.

- Svi ostali ljekari i medicinsko osoblje jednako podnose teret i angažovani su na svojim radnim zadacima. Dobrovoljno se javljaju da rade i niko nema na bolovanju. Reorganizujemo se i radimo, ali s obzirom da nemamo dovoljno ljekara i medicinskog osoblja, ako se ovo nastavi bit će poteškoća - naglasila je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo