Kultura     | 13.04.2020. 14:07 |

Balkan Trafik 360° Digital bit će održan od 23. do 26. aprila u Briselu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Da novonastala situacija s pandemijom koronavirusa može biti inspirativna i na polju kulture, pokazao je i menadžment jednog od navećih festivala razmjene kulturno historijskog naslijeđa u Evropi, Balkan Trafik festival iz Brisela.

Naime, ponukan online događajima širom svijeta, Balkan Trafik, koji se tradicionalno održava u septembru već sedamnaest godina za redom, od ove godine bit će bogatiji za još jedan događaj kojem će umjetnici moći da se predstave kako Briselu i Evropi, tako i cijelom svijetu putem online radionice.

Novi događaj od nazivom Balkan Trafik 360° Digital bit će održan od 23. do 26. aprila. Umjetnici će u petnaestominutnom performansu predstaviti svoj rad. Putem Balkan Trafik 360° Digital biti će prikazan rad više od pedeset učesnika s cijelog Balkana.

I Bosna i Hercegovina će imati svoje predstavnike, a između ostalih to je sarajevska grupa "Hamza".

- Zaista nam predstavlja zadovoljstvo kada naš rad bude prepoznat od organizatora velikih festivala kao što je Balkan Trafik. Tako je bilo i prvi put kada smo uzeli učešće na ovom renomiranom festivalu. Naime, 2012. godine smo održali jedan od zaista, bar je tako iz perspektive grupe Hamza, najznačajnijih koncerata sufijske muzike koju izvodimo u našem dvadesetsedmogodišnjem radu. Kao što rekoh, s jedne strane zadovoljstvo, a sa druge odgovornost da, kako zemlju tako i religiju kojoj pripadamo predstavimo u najljepšem svjetlu - kazao je  frontmen grupe "Hamza" Kenan Hadžifejzović. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U okviru 'Charlame subotom u 13' prikazano stvaralaštvo Hadžifejzovića

Komšić: Bitku za članstvo u NATO-u smo dobili, sada je na redu izborni zakon

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'