Bosna i Hercegovina     | 14.04.2020. 14:32 |

Vozaču pritvor zbog nesreće u kojoj su četiri osobe izgubile život

FENA Mario Loncar

LIVNO, 14. travnja (FENA) - Zbog prometne nesreće u kojoj su u mjestu Kovačić kod Livna život izgubile četiri osobe te drugih otkrivenih kaznenih djela, četrdesetšestogodišnjem vozaču Land Rovera iz Livna u utorak je određen jednomjesečni pritvor.

Na prijedlog Županijskoga tužiteljstva, Općinsku sud u Livnu, u utorak je T.P. (1974.) iz Livna odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi te druga otkrivena kaznena djela.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. travnja ove godine oko 23,00 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila, zbog epidemije koronavirusa, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao terencem „Land Rover“ iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila  udario u prednji dio vozila marke „VW Golf II“, kojim je upravljao J. M. (21 godina) s kojim su bili i S.V. (20 godina). V.V. ( 20 godina ) i I.R. (19 godina). Svo četvoro su od posljedica zadobivenih ozlijeda preminuli.

Prema navodima Tužiteljstva, osumnjičenom se stavlja na teret također da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi tako da im nije pružio pomoć, nego je iz svoga vozila, u cilju neotkrivanja posjedovanja naoružanja, uzeo dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva i  zakopao ih na njivi, oko 100-injak metara od mjesta nesreće.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu neovlašteno držao oružje, kao i da je 30. ožujka ove godine neovlaštenom upotrebom pravog pečata lovačke udruge iz Lištana za drugu osobu izradio lažnu ispravu, potvrdu slobodnog kretanja za vrijeme opasnosti od pojave koronavirusa u vremenu od 00-24,00 sata.

Zbog postojanja osnovana straha da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak , kao i da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudac Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana, navode. uz ostalo, iz Županijskog tužiteljstva u Livnu. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Sedam poginulih kada je trkaći automobil udario u publiku u Šri Lanki

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu