Stranačke aktivnosti     | 14.04.2020. 16:49 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Posjeta dr. Čovića Stožeru Civilne zaštite općine Žepče

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Žepče. Tijekom posjete, dr. Čović je održao sastanak s načelnikom općine Žepče i zapovjednikom Stožera Civilne zaštite općine Žepče Matom Zovkom.

Govoreći o trenutnim izazovima za općinu u svjetlu pandemije koronavirusa, načelnik je predsjednika Čovića izvijestio o stanju na terenu i mjerama uvedenima za ovladavanje zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim rizicima koronavirusa. Također, razgovaralo se o kapacitetima i resursima nužnima za minimaliziranje posljedica na zdravlje i ekonomsku stabilnost, kao i o uvedenim mjerama koje služe ograničavanju štete i suzbijanju pandemije.

Tom prilikom, dužnosnici su istaknuli nužnost krajnje uključenosti u razgovor sa sektorima zdravstva i gospodarstva, kako bi se uspješnom suradnjom osigurali preduvjeti potrebni za opstanak radnih mjesta i poduzeća te zaštitu zdravstvenog sustava. Koordinacija dužnosnika i konzultacije sa strukom od velike su važnosti za sljedeće korake koji će se poduzeti u svrhu ovladavanja popratnih izazova. Također, razgovaralo se o osiguravanju dostatnih financijskih sredstava za poticaj ugroženih sektora i žitelja pogođenih pandemijom.

Slijedeći izvješća, predsjednik Čović je istaknuo solidarnost i suradnju te nužnost zajedničke koordinacije koja će, uvodeći mjere za zaštitu i oporavak, obujmiti ugrožene sektore i žitelje u predstojećoj stabilizaciji za suzbijanje posljedica virusa na zdravlje, ekonomiju, obrazovanje i sigurnost.

Načelnik općine i zapovjednik Stožera Civilne zaštite općine Žepče Mato Zovko zahvalio se predsjedniku dr. Čoviću na posjeti Stožeru i podršci općini u nadvladavanju izazova koronavirusa.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'