Stranačke aktivnosti     | 14.04.2020. 21:10 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

NB: Bakir brani neuspješnog Novalića i Hrvatskoj nudi merhamet umjesto jasnog protivljenja izgradnji odlagališta nuklearnog otpada

Bakir Izetbegović je gostovao večeras na Federalnoj televiziji i ponovo iznio potpuno neshvatljive, nebulozne i zastrašujuće stavove, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

Izetbegović brani svog premijera Novalića i javno u lice naciji kaže -vjerujte svojim očima i Novalićevim rezultatima. Pa evo da podsjetimo SDA-ovog šefa, za 5 i po godina Novalićeva vlada je napravila - 0 KM autoputa, a posljednja dešavanja u RMU Zenica, gdje su vrijednim rudarima smanjili platu za 200 KM govori o profilu te politike, dok je za Novalićeva mandata ministrima, poslanicima i inim SDA budžetlijama isplaćeno na stotine miliona KM, svake godine sa povišicama.

To govori o karakteru vlasti pod pandžom Izetbegovića mlađeg, koji je na FTV-u izgovorio još nekoliko zabrinjavajućih stavova, posebno odgovarajući na pitanje šta BiH može i treba uraditi po pitanju Trgovske gore.

"Umjesto da odmah i jasno pošalje stav da se cijela BiH protivi namjeri R Hrvatske da na granici sa BiH, u Trgovskoj gori, izgradi odlagalište nuklearnog otpada i pozove vlasti u R Hrvatskoj da stave van snage dosad donešene odluke po tom pitanju, Bakir Izetbegović izjavi večeras: 'Hrvatska ima obavezu da napravi elaborat o Trgovskoj gori pa da ga pošalje nama, pa da se mi očitujemo...!? Hvala Bogu pa neće voditi on glavne procese i u ovom pitanju, jer bi ovakvom ‘mudrošću’ i njegovim političkim ‘umijećem’ završili odmah kao u slučaju zahtjeva BiH za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde ili u slučaju ‘Pelješki most’", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta