Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 11:07 |

CEM Travnik nudi online programe za mlade

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 15. travnja (FENA) - Kako bi mladima omogućio da slobodno vrijeme tijekom pandemije koronavirusa provedu na kvalitetan, kreativan i zabavan način, Centar za edukaciju mladih (CEM) u Travniku osmislio je online programe "Vodič za brucoše" i "Inspiriraj slobodu".

- Od uvođenja prvih mjera zaštite zdravlja ljudi, CEM je pokrenuo programe koje je doveo u njihove domove. Vođeni smo potrebama djece i mladih, a briga o njima ne smije prestati ni u vremenu izazova i neizvjesnosti, pa se trudimo i u ovoj situaciji ponuditi im kvalitetne programe kojima ih želimo inspirirati da razvijaju svoja znanja i vještine - kazao je glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

Program "Vodič za brucoše" namijenjen je budućim studentima, a realiziraju ga članovi CEM-ove volonterske grupe koji su danas uspješni studenti na bh. fakultetima.

- Na kreativan i duhovit način učenicima srednjih škola volonteri pričaju o iskustvima studiranja, pripremanju ispita, "punjenju baterija", rasporedu vremena te o svojim studentskima danima, u vrlo opuštenoj i interaktivnoj atmosferi. Cilj programa je na drukčiji način predstaviti studiranje na različitim fakultetima te pomoći mladima u odabiru njihove buduće profesije - dodao je Krajišnik.

Program "Inspiriraj slobodu" mladima nudi blogove CEM-ovih volontera, razne video klipove u kojima pokazuju vještine u trikovima s kartama, origamiju, kuhanju, kao i online druženja s uspješnim mladima.

Programi su otvoreni za sve zainteresirane, a detalji o svim aktivnostima dostupni su na Facebook i Instagram stranicama CEM-a.

IZ CEM-a pozivaju mlade da im se pridruže u online programima koji će ih, kako kažu, inspirirati da donesu nove odluke i naprave nove korake nakon pandemije koronavirusa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Završen prvi dio projekta 'Ujedinjeni u različitosti'

U Travniku kampanja '16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja'

U središnjoj Bosni počinje realizacija projekta 'Ujedinjeni u različitosti'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'