Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 13:02 |

Dogs Trust otvara platformu za seriju besplatnih stručnih webinara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH organizovat će u petak, 17. aprila dva stručna webinara za veterinarske stručnjake ali i javnost.

Radionice će biti organizovane putem aplikacije Zoom, prva u 16, a druga u 17 sati. Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz učešće renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača, saopćeno je iz Fondacije Dogs Trust u BiH.

Seminar u 16 sati o temi veterinarske brige o ljubimcima u uslovima pandemije COVID 19 vodit će doktor veterinarske medicine i direktor FECAVA (Evropske federacije udruženja veterinara male prakse) za BHSAVA (Udruženje veterinara za male životinje u BiH), te predsjednik UEVH (Federacija veterinara Evrope) dr. sc. Slaven Grbić.

Na radionici će biti predstavljeni dokumenti koje su donijele ključne veterinarske organizacije u svijetu i Evropi s ciljem da važne informacije stignu do svakog veterinara, vlasnika psa, ali i do javnosti. Urgentna potreba za ovakvim dokumentima nastala je zbog pojavljivanja slučajeva napuštanja vlasničkih pasa u velikim gradovima uzrokovanih neopravdanim strahom da ljubimci mogu prenijeti COVID 19.

Drugi webinar će biti održan u 17 sati na engleskom jeziku na kojem će predavač biti Veterinarska tehničarka, konsultant u Dogs Trust Programu obuke veterinarskog osoblja Hayley M. Walters koja će  govoriti  o prepoznavanju bola i njegovom tretmanu kod pasa i mačaka u kliničkim uslovima, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dogs Trust - Apel vlastima za hitnu reakciju i sprječavanje budućih monstruoznosti nad psima

Dogs Trust BiH - Online radionica o porodici i odnosu prema životinjama

'Dogs Trust' traži provođenje zakona i sankcije za uništavanje pasa

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu