Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 13:39 |

Vlada ZDK za Dan Armije RBiH odala počast šehidima i poginulim borcima (VIDEO)

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. aprila (FENA) - Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju su predvodili premijer Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković, položila je povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), cvijeće i odala počast ispred centralnog Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima "Kameni spavač" u Zenici.

Zajedno sa delegacijom Vlade ZDK, počast poginulim borcima i šehidima odali su i predstavnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

- Cijeneći značaj današnjeg datuma, Dana ARBiH, za historiju, narod i za nas koji smo poslije rata imali priliku i imamo priliku da radimo i živimo, Vlada ZDK je na skroman način, zbog situacije u kojoj se nalazimo zbog pandemije koronavirusa, danas položila cvijeće. Željeli smo da odamo počast našim hrabrim sinovima koji su dali živote za BiH - izjavio je premijer Ganić, koji je istakao kako njegova vlada ovih dana, u vanrednim okolnostima "poduzima razne aktivnosti da bi zaštitili zdravlje ljudi i radna mjesta svakog čovjeka".

Ministar Čolaković istakao je da mu je žao što Dan ARBiH, a zbog vanrednih okolnosti, ne mogu obilježiti na način kako to radili proteklih godina te kako taj značajan datum i zaslužuje.

- Danas je 15. april, Dan ARBiH, po meni jedan od najznačajnijih datuma bosanskohercegovačke vojne historije, a možda i ukupne bh. historije - podvukao je Čolaković.

On je dodao da su se ovim činom, ipak, na današnji dan željeli "poslati poruku i zahvaliti svima onima koji su odbranili BiH, a posebno onima koji su u toj borbi dali svoj život, dijelove tijela i najbolje godine".

Pogledajte http://fena.ba/video/4343

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1MSbv15G_ZMt0Y-RUtQUE9O783-jNv9BP?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pripremljen Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini funkcionera u ZDK

Vlada ZDK-a odobrila 25.000 KM za pomoć radu ANU BiH

Vlada ZDK odobrila 25.000 KM za ANUBiH

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli