Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 13:21 |

Polaganjem cvijeća na mezarje Kolijevke u Goraždu obilježen Dan Armije RBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.aprila (FENA) – Polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju Kolijevke danas je u Goraždu obilježena  28. godišnjica formiranja  Armije Republike BiH i 15. godišnjica  formiranja 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OS BiH).

Cvijeće su položili predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde,  kantonalnih boračkih udruženja te goraždanskog muftijstva.

Obilježavanju tog datuma novije historije BiH prisutvovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH iz kasarne Kosova kod Ustikoline.

Ove godine centralno obilježavanje Dana Armije RBiH trebalo je biti održano u Goraždu.

- Nažalost zbog situacije sa pandemijom koronavirusa to nije bilo moguće organizirati ali, naravno da to ne umanjuje značaj ovog datuma i našu obavezu da makar i na skroman način obilježimo ovaj dan, uz obilazak šehidskog mezarja u Kolijevkama i da se sjetimo naših šehida i poginulih boraca – kazao je ministar za boračka pitanja BPK Goražde Edin Aganović.

On je uputio čestitke svim patriotama u BiH, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca.

- Narod sa ovog područja možda je ponajviše u BiH osjetio koliki je značaj bio Armije RBiH u odbrani ovih prostora i odbrani BiH – poručio je Aganović.

Predsjednik Udruženja „Svjetlost Drine“ Mirsad Crljenković naglasio je da bez obzira na okolnosti, dan kada je formirana armija RBiH zaslužuje da se pamti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Goraždu obilježena 30. godišnjica pogibije komandanta Muhidina Mašića

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'