Regija     | 15.04.2020. 14:38 |

Slovenija najavila testiranje nacionalnog uzorka na covid-19

FENA Agencije

 LJUBLJANA, 15. travnja (FENA) - Slovenija će od idućeg tjedna krenuti s posebnim testiranjem na nacionalnom uzorku od preko tisuću ljudi iz raznih dijelova zemlje kako bi dobila jasniju sliku o razmjerima epidemije i broju stvarno oboljelih od covida-19, objavljeno je u srijedu u Ljubljani. 

Posebno testiranje koje će se provesti mimo do sada prikupljenih podataka najavio je na konferenciji za novinare Miroslav Petrovec, ravnatelj Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Ljubljani, javlja Hina.

Iz dobivenih podataka nastat će studija, kakvu su već najavile Njemačka i Austrija za svoju populaciju, kojom bi se procijenilo koliki je stvaran broj zaraženih, tko je već stekao imunitet, tko je akutan nosilac virusa i kakvo je stanje onih kojima je određena samoizolacija, ali zbog blažih simptoma nisu bili testirani, kazao je Petrovec.

Vlada će idući tjedan poslati anketne upitnike ljudima odabranim za nacionalni uzorak. U anketu će biti uključeni odrasla populacija i djeca iz raznih regija, a nakon anketiranja, koje je na dobrovoljnoj osnovi, kod tih će osoba biti uzeti brisevi radi testiranja te uzorci krvi radi analize na prisutnost antitijela, pojasnio je Petrovec.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu