Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 19:13 |

Na mostarskim Šehitlucima obilježen Dan Armije RBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. aprila (FENA) - Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago te predstavnici boračkih udruženja i Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mostarskim Šehitlucima obilježili su Dan Armije RBiH - 15. april.

Mušić je čestitao građanima BiH 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH podsjetivši da je nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat herojske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

"Nastanak i razvoj Armije Republike Bosne i Hercegovine je izraz odgovornosti, patriotske i političke zrelosti tadašnjeg državnog vodstva. Imamo obavezu da učinimo sve kako bi ovaj dan ostao u sjećanju nacije kao jako bitan datum i kako bi ga obilježavale i sve buduće generacije patriota države Bosne i Hercegovine", istakao je Mušić.

Za razliku od prethodnih godina, kada je ovaj dan, kao jedan od značajnijih datuma u historiji BiH, u Mostaru obilježavan različitim kulturnim manifestacijama, zbog trenutnih okolnosti nije bilo organiziranih događaja zbog aktivne zabrane okupljanja građana, saopćio je Kantonalni odbor SDA HNK.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo