Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 10:12 |

U toku sjednica Vijeća ministara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Vijeće ministara BiH bi na vanrednoj sjednici koja je u toku trebalo razmatrati Nacrt zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih tijela Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o ograničenju kretanja i boravka stranaca u BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju makrofinansijske pomoći Evropske unije, Prijedlog odluke o principima raspodjele materijalne i finansijske međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje, kao i Prijedlog odluke o dopunama Odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja indirektnih poreza i povratu već plaćenih indirektnih poreza na opremu i sredstva donirana od domaćih i međunarodnih subjekata za potrebe prevencije, suzbijanja i otklanjanja epidemije prouzrokovane koronavirusom (COVID – 19).  

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija Bosni i Hercegovini namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID – 19).

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o stanju i aktivnostima u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac, Trgovska gora, općina Dvor, Republika Hrvatska, koju je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti zastupnika Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom