Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 13:58 |

Uposlenici Njemačke ambasade doniraIi prihode Udruženju "Debra BiH"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Njemačka ambasadorica Margret Uebber danas je udruženju "Debra BiH" predala donaciju uposlenika ambasade ove zemlje u Bosni i Hercegovini.

Društvo se brine o djeci oboljeloj od autoimune bulozne epidermolize.

- Veoma me raduje da su uposlenici Ambasade odlučili da podrže "djecu leptire" u BiH. Posebno u ovom vremenu, kada je zdravstveni sistem pod pritiskom, želimo ovim gestom dati doprinos onoj djeci, koja potpuno neovisno o krizi koronavirusa, moraju i dalje dobiti pomoć. Ne smijemo zaboraviti ljude kao što su oni, koji od rođenja boluju od ove teške bolesti i trajno ovise o zdravstvenom liječenju - rekla je ambasadorica Uebber prilikom predaje donacije.


Uposlenici Njemačke ambasade su u decembru 2019. godine organizovali svoj tradicionalni Božićni bazar u humanitarne svrhe. Odlučili su da od prihoda u iznosu od 4.300 KM kupe silikonske flastere za "djecu leptire".

Silikonski flasteri se mogu uvesti samo iz inostranstva. Firma Ital Group, koja uvozi ovu opremu, je dodatno donirala još 25 posto od naručene robe.

- Ova donacija za naše "leptiriće" je veoma značajna, naročito u ovom teškom vremenu širenja korona-virusa. "Leptirići" u BiH vam se zahvaljuju - rekla je predsjednica društva DEBRA BiH Senaida Gerin tokom primopredaje.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta