Kultura     | 16.04.2020. 14:07 |

Digitalna MESS biblioteka danas predstavlja monografiju Hidajeta Delića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Festival MESS od danas pokreće digitalnu MESS Bibiloteku na svome Facebook profilu te Issuu profilu, a koja će biti dostupna svima.

Prva knjiga koju će publika imati priliku pogledati i pročitati jeste foto-monografija autora Hidajeta Delića "Žene opkoljenog Sarajeva". Knjiga je dvojezična, dakle izdata je na bosanskom i na engleskom jeziku, a od danas je dostupna na https://issuu.com/fest…/…/mess2017_monografija_hd_digital.

Publikacija ovih fotografija u formi monografije pokušaj je da se tematizira uloga žene pod opsadom te bi trebala biti primjer, motivacija i inspiracija da se ta tema što dublje istražuje i da joj se dodijeli mjesto i pažnja koju zaslužuje u našem društvu i vremenu u kojem živimo.

Osim fotografija na kojima su Sarajke, u knjizi se nalazi i poezija bh. pjesnikinja i književnica, kao i odlomci tekstova iz knjige "2. Maj 1992. Bio je lijep i sunčan dan…“, a koje su pisale bh. umjetnice.

Digitalna MESS Biblioteka pokrenuta je u okviru kampanje #duringthisMESSmoveless, saopštila je Press služba Festivala MESS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Gradimiru Gojeru dodijeljen Zlatni lovorov vijenac kao najveće priznanje koje dodjeljuje Direkcija Festivala MESS

Gojeru dodijeljen 'Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra'

Večeras na MESS-u ‘Djeca’ beogradskog Narodnog pozorišta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu