Bosna i Hercegovina     | 18.04.2020. 10:17 |

'Krug 99' uputio čestitku povodom Vaskrsa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Asocijacija nezavisnih intelektualaca 'Krug 99', povodom predstojećeg Vaskrsa, uputila je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima, kao i onima koji slijede običaje obilježavanja ovog najvećeg hrišćanskog blagdana, sa željama da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i ličnom blagostanju, porodičnoj i komšijskoj harmoniji.

- Pred iskušenjima globalne opasnosti za ljudske živote, neka praznovanje ovog Vaskrsa obilježi povratak moralne odvažnosti za obnovu života naspram bolesti, razaranja i stradanja.

Vjera mora biti oslonac jačanju povjerenja u dobre komšijske odnose i vrijednosti, naspram razornog sijanja podozrenja i nepovjerenja, omamljujućih strepnji i razarajućeg straha.

Sloboda, pravda, jednakost i dostojanstvo svakog čovjeka mogući su samo u blaženstvu tolerancije i razumijevanja među ljudima i narodima, koliko i mira sa sobom i sa drugima.

Niti su vremena prenaglašavanja razlika, niti njihovog prikrivanja donosili stabilnost i prosperitet, već uzdignuća vrijednosti proizišle iz poštovanja ljudske raznolikosti i zajedničkog života čija su izvorište u Božanskom, ljudskom i historijskom iskustvu - kaže se u čestitki 'Kruga 99'.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta