Bosna i Hercegovina     | 20.04.2020. 14:12 |

Uzrok eksplozije u kompaniji Ginex najvjerovatnije vremenske promjene

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20. aprila (FENA) -– Uzrok eksplozije u kompaniji Ginex koja se dogodila jučer u objektu sušionice eksploziva, najvjerovatnije su vremenske promjene – potvrdio je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac, nakon okončanja uviđaja.

U  tzv. tehnološkoj eksploziji u potpunosti je uništen podzemni objekat sušionice, na kojem je pričinjena velika materijalna šteta, a s obzirom da je bio neradni dan, na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

- Uviđaj su obavili istražitelji Sektora krimininalističke policije MUP-a BPK, pod nadzorom Tužilaštva BPK-a. Prema izvještaju istražitelja, do eksplozije je najvjerovatnije došlo usljed vremenskih promjena, s obzirom da se u sušionici nalazio osjetljiv materijal. Objekat je propisno smješten i ukopan kako u slučaju eksplozije ne bi ugrozio druge objekte. Nema elemenata krivičnog djela, uređaj za održavanje temperature je bio ispravan, a pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, u blizini objekta nije bilo nikoga s obzirom da je bio neradni dan - pojasnio je Bilajac.

Jaka eksplozija u kompaniji Ginex, jučer je uznemirila građane Goražda, a u krugu od 100 metara pričinjena je manja šteta i na susjednim objektima u ovoj kompaniji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Rusija javila o eksploziji na željezničkom mostu u regiji Samara

Srbija: Eksplozija u tvornici, ozlijeđeno petero radnika

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo