Svijet     | 20.04.2020. 19:54 |

Grčka stavila u izolaciju treći migrantski kamp, trudnica pozitivno testirana

FENA Internet

ATINA, 20. aprila (FENA) - Zdravstvene službe Grčke saopćile su da je treći migrantski kamp na kopnu stavljen u izolaciju nakon što je trudnica smještena u tom kampu pozitivno testirana na Covid-19.

U kampu u Kranidiju na jugu Grčke nalazi se 470 azilanata i stavljen je u izolaciju u ponedjeljka zbog postupka hitnog testiranja, navode Ministarstvo zdravstva i Međunarodna organizacija za migracije sa sjedištem u Ženevi, koja upravlja kampom.

Dva druga kampa također su zatvorena posljednjih nekoliko sedmica, ali dosad nije zabilježen nijedan slučaj zaraze u mnogo većim objektima na Lezbosu i drugim grčkim otocima, koji su veoma pretrpani.

Potencijalna prijetnja zaraze na otocima glavna je briga grčkih vlasti, koje su strogim restriktivnim mjerama uspjele zadržati nisku stopu zaraze, prenosi AP.

Ministarstvo zdravstva prijavilo je 10 novih potvrđenih slučajeva u ponedjeljak čime ih je ukupno bilo 2.245, dok broj smrtnih slučajeva iznosi 116 i još uvijek je približan postotku smrtnih slučajeva koji se u Grčkoj pripisuju sezonskoj gripi.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Stav je Grčke da Evropska unija treba odlučiti o otvaranju pristupnih pregovora s BiH

Glavna tužiteljica EU tvrdi da grčke vlasti prostavljaju prepreke u istrazi o prošlogodišnjoj željezničkoj nesreći

Porastao broj migranata iz Libije na grčkim otocima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo