Servisne informacije     | 21.04.2020. 08:11 |

BIHAMK - Kolovozi jutros mokri ili vlažni, a povećana i opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada, u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Promet vozila je slabiji.

Apeluje se na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.  Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20.00 sati do 05.00 sati.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman, danas od 08 sati do sutra (22.04.) do 20 sati, saobraćaj će se preusmjeravati dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a apelujemo na vozače da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'