Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 15:31 |

Jusko posjetio Tim volontera Sarajevo - Podrška MUPKS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko posjetio je danas Operativni centar Tima volontera Sarajevo, kojem Ministarstvo unutrašnjih poslova KS (MUPKS) pruža konstantnu podršku.

Jusko je s volonterima razgovarao o aktivnostima koje taj tim provodi, a koje se odnose na pružanje pomoći građanima kojima je ona potrebna, u vidu dostave lijekova, namirnica, terapija, ali i obavljanju  drugih aktivnosti koje  bi iziskivale njihov izlazak iz kuće. Zbog toga su mobilne ekipe i timovi ovih volontera raspoređeni na cijelom području Kantona Sarajevo.

- Ovi mladi ljudi imaju veliku želju i volju da u ovim teškim vremenima daju svoj doprinos i pomognu građanima. S obzirom na veliki broj poziva koje im građani upućuju, pripadnici MUP-a KS i ja lično ćemo i ubuduće pružati podršku svim mobilnim ekipama i timovima na terenu kako bi njihov rad bio što efikasniji- kazao je Jusko.

Koordinator Tima volontera Kenan Musić istakao je da  uspješna saradnja sa sarajevskom policijom uveliko olakšava rad, ,saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

MUPKS - Sud ni do danas nije dostavio pravosnažnu sudsku presudu protiv Benjamina Spahovića

Prof. Deljkić: Prijedlog da posjedovanje droga ne bude krivično djelo, već da uđe u prekršajnu zonu (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu