Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 16:43 |

Zvizdić: Siguran sam da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan (VIDEO)

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 21. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru kako je siguran da će nedoumice, ukoliko one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto kadrovi SDA u Vijeću ministara danas nisu glasali za kredit MMF-a, Zvizdić je kazao kako nije do kraja informisan o čemu se radi, ali da je siguran da postoje neki opravdani razlozi.

- Nisam do detalja upoznat zašto nisu glasali, ali po nekoj mojoj pretpostavci može biti moguće jedino da su u međuvremenu eventualno promijenjeni neki principi unutar već ustaljenoga načina i metoda na koji se prihvata kredit MMF-a, na koji se plasira kredit MMF-a, i vrlo jasna pravila igre kako se otplaćuje taj kredit - kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ne smije dozvoliti da propadne kredit MMF-a, koji je bazna osnova za formiranje stabilizacijskoga fonda i uopće osnova za pomoć i kantonima i Federaciji BiH.

- To su temeljna sredstva na koje računaju privrednici, oni kojima je zabranjen rad, oni koji u ovom trenutku ne mogu učestvovati u ekonomskom životu Federacije BiH. Riječ je dakle o 200 miliona za sam fond, 200 miliona za nivo kantona, tako da sam siguran da će se te nedoumice, ako one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan - poručio je Zvizdić iz Mostara.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4381 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1K4v3FxiqnAxZeX0GICxVaRSsZkEoUdOK?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

Georgieva: 'Snažan rast' u SAD pomogao u poboljšanju globalnih ekonomskih izgleda

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana