Servisne informacije     | 21.04.2020. 16:50 |

Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakteriziraju danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Promet vozila je slabiji, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do pet sati ujutro.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman do 22. aprila, do 20 sati, saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a na vozače je apelirano da na toj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do pet sati ujutro saobraćaj kroz tunel je obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac pojačan je promet teretnih vozila, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta