Najave     | 22.04.2020. 15:06 |

Sutra potpisivanje ugovora za podršku biznisa marginaliziranih žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Ceremonija online potpisivanja ugovora između USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i odabranih jedinica lokalnih samouprava u okviru podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa bit će upriličena sutra između predstavnika USAID-a i lokalnih samouprava.

Zajedničkim sredstvima USAID/PPMG-a i jedinica lokalne samouprave kreiran je fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih žena od oko 420.000 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će direktorica Misije USAID-a za BiH Nancy J. Eslick, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama, Jamin Bešić i načelnici, odnosno gradonačelnici odabranih jedinica lokalne samouprave: Bratunac, Čapljina, Gračanica, Jajce, Milići, Modriča, Osmaci, Srebrenik i Vlasenica.

Podrška fonda namijenjena je razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća kao i seoskih domaćinstava žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih mladih žena mlađih od 35 godina, žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, te žena koje su na neki drugi način marginalizirane, doprinoseći konkurentnosti lokalnih ekonomija i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija.

Nakon potpisivanja ugovora, svih devet jedinica lokalne samouprave će uz podršku USAID/PPMG-a raspisati javne pozive na koje se mogu prijaviti žene zainteresirane za pokretanje i razvoj svojih biznisa, najavljeno je iz USAID/PPMG-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta