Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 18:16 |

Ajdinović: Nadzorom benzinskih pumpi podnešeno 16 prekršajnih naloga

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izvijestio je da je u posljednja 24 sata svega 19 osoba ušlo u BiH, što znači da je smanjen intenzitet ulaska osoba u državu.

To se, kako kaže, postiglo zahvaljujući mjeri karantena. Od donošenja te mjere, federalni sanitarni inspektori su uputili 699 osoba u prekograničnom prometu putnika u šatorski prostor.

Nakon izvršene sanitarne kontrole u šatore je upućeno 25 osoba s prebivalištem u Federaciji BiH i 14 osoba s prebivalištem u Republici Srpskoj.

- Tokom današnjeg dana, u šatorske prostore za privremeni boravak do izmještanja u karantin je upućeno 11 osoba - naglasio je Ajdinović.

Do sada je izdato ukupno 26.809 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana.

- Za kategorije osoba koje su izuzete iz Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite - vozače, teško oboljele osobe u medicinskom transportu, osobe u pograničnom kretanju i prekogranične radnike federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su 260 rješenja o mjerama izolacije – istakao je Ajdinović.

Poručio je da danas ističu mjere iz 824 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 23.104 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Tokom današnjeg dana vršeni su inspekcijski nadzori benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata, te je do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora.

Tom prilikom, kaže Ajdinović, utvrđeno je 16 prekršaja, što znači podnošenje 16 prekršajnih naloga u iznosu od 43.200 KM.

Za sutra je najavio sjednicu Federalnog štaba civilne zaštite na kojoj će se razmotriti određena ugrožavanja kada su u pitanju naredbe koje su na snazi u pogledu suzbijanje pandemije koronavirusa.

Uskoro video

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu