Bosna i Hercegovina     | 24.04.2020. 13:42 |

Čović i Pezzuto: Nemjerljiva važnost dijaloga, kompromisa i suradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas video-sastanak s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini Luigijem Pezzutom.

Dužnosnici su komentirali stanje u svezi s pandemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini, osvrćući se na saniranje socio-ekonomskih posljedica koje su zahvatile građane diljem zemlje.

Dužnosnici su izrazili stav da je od ključne važnosti stavljanje naglaska na zaštitu zdravlja i oporavak gospodarskih prilika za što skoriju stabilizaciju cjelokupnog stanja u državi.

Također, komentirali su političko stanje u Bosni i Hercegovini, ističući nemjerljivu važnost dijaloga, kompromisa i suradnje.

Apostolski nuncij Pezzuto istaknuo je važnost solidarnosti koja je, kao i istaknuti katolički princip, ključna stavka u vremenima kada se svijet suočava sa zajedničkim izazovima.

Čović i Pezzuto izrazili su zadovoljstvo odnosima Svete stolice i Bosne i Hercegovine, izražavajući podršku za nastavak uspješne suradnje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'