Bosna i Hercegovina     | 24.04.2020. 13:51 |

Terović: U četvrtak 313 osoba prijavljeno na Zavodu za zapošljavanje

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo realizira plansku i sistemsku dezinfekciju Kantona Sarajevo, a volonteri pomažu starijima i bolesnima.

Načelnik Štaba Jasmin Terović danas je na online konferenciji za medije naveo podatak da su od 11. aprila Štab i Kantonalna uprava civilne zaštite KS organizirali prijevoz za 20 osoba koje su s graničnih prijelaza prevezene u karantin na Bjelavama, a 71 osoba je privatnim vozilom uz pratnju policije smještena na Bjelave.

Terović je najavio i dolazak grupe građana iz Turske, a radi se uglavnom o 74 pripadnika Oružanih snaga BiH, kadetima i oficirima koji se školuju u Turskoj ali i dva civila, koji će krajem aprila avionom sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Podsjetio je da je Federalni štab civilne zštite relaksirao mjeru kretanja za osobe starije od 65 godina i dozvolio kretanje od 09.00 do 13.00 sati i to ponedjeljkom, srijedom i petkom. Dok je mlađima od 18 godina dozvoljeno kretanje od 14.00 do 20.00 sati, utorkom, četvrtkom i subotom, uz poštivanje mjera lične zaštite.

Po osnovu izvještaja MUP KS, u protekla 24 sata su tri osobe prekršilo mjeru samoizolacije, a dvije osobe zabranu kretanja.

Terović je također naveo da je u protekla 24 sata na Zavodu za zapošljavanje prijavljeno 313 osoba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

UNRWA najavila preliminarni izvještaj o izraelskim navodima za početak marta

Izvještaj UN-a predviđa globalno usporavanje ekonomskog rasta u 2024. godini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo