Bosna i Hercegovina     | 25.04.2020. 10:09 |

U Los Angelesu prikupljeno 16.000 dolara za bivše stipendiste 'Bosane'

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) – Udruženje „Bosana“ iz Los Angelesa, koje već deset godina pomaže bh. studente, organizovalo je prikupljanje finansijskih sredstava za podršku bivšim primateljima stipendija „Bosane“ koje je najviše pogodio korona virus.

- Naime, prije desetak dana pokrenuli smo mikro projekt putem Global Givinga kako bismo podržali tri bivša studenta „Bosane“ koji su pogođeni pandemijom COVID-19. Naš je cilj bio prikupiti 3.000 dolara za tri studenta, ali do danas smo zahvaljujući velikodušnoj podršci naših lojalnih donatora skupili 15.834 dolara – izjavila je Feni predsjednica “Bosane“ Senita Slipac.

S obzirom da se nastavlja primanje donacija putem PayPala, nada se da će podršku pružiti većem broju bivših stipendista u ovim teškim vremenima.

- Anketirali smo sve naše studente i na osnovu toga ćemo odrediti kome je pomoć najpotrebnija. Skoro pa svi studenti su prvo reagovali tako što su istakli da se novčana sredstva daju onoj osobi koja je u najtežoj situaciji. Zaista su bili dirnuti do suza da ima onih koji su se sjetili i žele pomoći baš njima – kazala je Slipac.

Informacije o naknadnom praćenju koji su studenti odabrani za pomoć i kako su konkretno donacije iskorištene bit će sadržane u tromjesečnom izvješću, koje će biti objavljeno u junu.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana