Bosna i Hercegovina     | 24.04.2020. 14:35 |

Vijeće ministara BiH odobrilo slijetanje aviona iz Kuvajta na Aerodrom Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu i povratka državljana Kuvajta i zemalja Bliskog istoka iz Bosne i Hercegovine u Kuvajt. 

Povratak će biti obavljen 25. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Kuvajt - Sarajevo - Kuvajt, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima prije polijetanja aviona. 

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa Bosne i Hercegovine. 

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija Bosne i Hercgovine, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, službe Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine i JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo. 

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Službenom glasniku BiH“, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana