Stranačke aktivnosti     | 27.04.2020. 10:07 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne:27.04.2020.g

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Krizni stožer Federacije Bosne i Hercegovine u petak je odlučio da se u tom entitetu ukine policijski sat dok je u RS policijski sat još uvijek na snazi. Kao i do sada svaki entitet će odlučivati kako i na koji način će provoditi testiranja i karantenu. Svima mora biti jasno da su vanjske granice zapravo granice države Bosne i Hercegovine, a ne entiteta. Sukladno Zakonu o graničnoj kontroli granična kontrola se obavlja, između ostalog, i zbog zaštite života i zdravlja ljudi.

Sva ova politička prepucavanja nam govore da BiH ovako kako je ustrojena, uz nedostatak institucija na razini države, nije sposobna da adekvatno odgovori na ovakve i slične izazove. Korona virus ne poznaje granice entiteta te se odvojenim, različitim, mjerama građani dovode u još težu poziciju i sve se više osjeća apatija i beznađe u društvu gdje vidimo da se vlastodršci ne bore za dobro građana nego isključivo za svoje dobro i dobro svojih stranaka.

Ovom u prilog idu i činjenice da im je trebalo previše vremena da postignu dogovor na razini entiteta oko raspodjele sredstava MMF-a a još uvijek nema dogovora oko raspodjele tih sredstava unutar FBiH. Da ne govorimo o tomu kako je MMF još jednom, u ruke vladajućih, dao tolike milijune kojima se sada dodvoravaju svako svome dok građani trpe. Podsjetimo da su sredstva bila namijenjena za zdravstveni sektor, stabilizaciju ekonomije i očuvanje svakog radno mjesto u cijeloj Bosni i Hercegovini a ne samo u entitetu ili kantonu.

Krajnje je vrijeme da shvatimo da je potrebno ojačati institucije države i da neka pitanja moraju ostati na razini države Bosne i Hercegovine kako bismo se u narednom periodu, u sličnim ili težim situacijama, mogli učinkovitije nositi sa krizom, i da napokon krizom upravljamo mi a ne ona nama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HS BiH pozvao Schmidta da nametne sve zakone koji su BiH potrebni za rješavanje unutarnjih problema

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'