Bosna i Hercegovina     | 27.04.2020. 13:47 |

Odata počast ubijenoj djeci u sarajevskoj Jukićevoj ulici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Od dvije granate ispaljene sa agresorskog položaja oko Sarajeva, 27. aprila 1993. godine u Ulici Jukićeva 132, poginula su tri dječaka dok su se igrali ispred njihove zgrade - Vedran Milas (1979), Amel Tarahija (1979) i Sakib Smajević (1977).

U znak sjećanja na tragično nastradale dječake predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine i Općine Centar položili su danas cvijeće ispred spomen-ploče koju je postavilo Udruženje, saopćeno je iz Općine Centar.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine Fikret Grabovica kazao je da je tog 27. aprila ubijena mladost Sarajeva.

- Danas se prisjećamo i odajemo počast djeci ubijenoj u jednom strašnom zločinu. I sama pomisao da su u jednom trenutku ubijena tri nevina bića je strašna. Tog dana tri dječaka su se igrala u napuštenom vozilu i vjerovatno su sanjali kako će jednog dana voziti automobil. Međutim, zločinci su prekinuli njihove snove - istaknuo je Grabovica.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OLX.ba obilježio 15. godišnjicu - Lider u online oglašavanju i kupoprodaji

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu