Bosna i Hercegovina     | 27.04.2020. 16:42 |

Krešić posjetiо kasarnu Oružanih snaga BiH u Bijeljini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić posjetio je danas kasarnu Oružanih snaga BiH (OSBiH) „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini u cilju upoznavanja sa strukturom i misijom bataljona, kao i s preduzetim mjerama i radnjama u cilju sprečavanja širenja virusa „COVID 19“.

Krešića je primio komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović, te ga je upoznao s organizacijsko-formacijskom strukturom i misijom bataljona, kao i s preduzetim operativnim mjerama i radnjama u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa korona.

Istovremeno, Krešiću su prezentirane i aktivnosti u sklopu saradnje s civilnim strukturama vlasti i kriznim štabovima civilne zaštite Grada Bijeljina i općina Lopare i Ugljevik, te pregled ustupljenih resursa Oružanih snaga BiH, a bilo je riječi i o problemima s kojima se Bataljon susreće u realizaciji određenih zadataka.

Nakon brifinga, uslijedio je i obilazak kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina, gdje se zamjenik Krešić upoznao s razmještajem jedinica i objekata na lokaciji.

Zamjenik ministra odbrane BiH Krešić istakao je važnost preduzimanja svih preventivnih mjera i radnji na sprečavanju nastanka i širenja infekcije izazvane virusom „COVID 19“ među pripadnicima Oružanih snaga BiH, kao i važnost izvršavanja svih zadataka s težištem na pružanje pomoći civilnim strukturama vlasti, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.     

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'