Kultura     | 28.04.2020. 18:55 |

Uskoro predstavljanje prevedene stručne literature iz edicije re:politiko

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.aprila (FENA) – Edicija re:politiko -stručna literatura o populizmu, etnonacionalnoj i religijskoj radikalizaciji biće dostupna u prijevodu na bosanski jezik od 1. maja.

Riječ je o prethodne godine započetoj aktivnosti prevođenja stručne literature u namjeri da se globalno važne teme učine dodatno dostupnim u Bosni i Hercegovini, saopšteno  je iz Mreže za izgradnju mira.

Ediciju  re:politiko uređuje Nejra Nuna Čengić, a izdaje Mreža za izgradnju mira u saradnji sa Mirovnom akademijom. Izdavački poduhvat finansijski je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uz implementacijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u sklopu BHRT programa.

Knjige će biti besplatno distribuirane i dostupne javnim bh. univerzitetima, aktivistima/cama, te široj čitalačkoj publici u digitalnom i štampanom izdanju.

Umjesto planiranih promocija u bosanskohercegovačkim univerzitetskim centrima, predstavljanje knjiga o kojima će govoriti predstavnici/e bh. akademske i aktivističke zajednice bit će upriličeno online od 5. do 9. maja.

O knjigama će na promocijama govoriti univerzitetske profesori/ce i aktivisti/ce: Jasmina Husanović, Biserka Košarac, Merima Jašarević, Nerzuk Ćurak, Zlatiborka Popov Momčinović, Zilka Šiljak, Borislav Vukojević, Nebojša Jovanović, Asim Mujkić, Dražen Barbarić, Anđela Pepić, Damir Arsenijević, Svjetlana Nedimović, Sead Turčalo, Valida Repovac Nikšić, Amir Purić i Alina Trkulja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mreža za izgradnju mira poziva one koji imaju saznanja o nestalim osobama u BiH da to otkriju

Mreža za izgradnju mira: Slavlje rođendana Orbana i Mitrovića na Dan bijelih traka je sramotno

Mreža za izgradnju mira pozvala na očuvanje mir u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana