Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 13:07 |

Preminula 66-godišnja žena u covid-bolnici SKB Mostar

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 28. travnja (FENA) - Protekle noću u covid-bolnici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar preminula je 66-godišnja žena iz Konjica.

Pacijentica, rođena 1954. iz Konjica, bila je hospitalizirana od 23. ožujka, a imala je više komorbiditeta.

"Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija. Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike covid-bolesnika", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

U mostarskoj covid-bolnici trenutno se liječi 20 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a troje na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na kućno liječenje.

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na covid-19 testirano je 137 uzorka, a na područja HNŽ-a bilo je pet pozitivnih slučajeva, svi iz Mostara.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 29 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, što je ukupno 2931.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja rješenja o samoizoliranju i izoliranju, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Vlada ŽZH: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 230.000,00 KM

Danas otvaranje nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta