Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 15:26 |

Čekaju se rezultati testiranja četiri osobe iz Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 29. aprila (FENA) - Šesnaest osoba iz Bugojna testirano je na novi virus COVID-19 u protekla tri dana, a rezultati testiranja za četiri osobe još nisu poznati, potvrđeno je danas iz Javne ustanove „Dom zdravlja“ u tome gradu.

-Rezultati dvanaest testiranih osoba bili su negativni na koronavirus. Inače, pod zdravstvenim nadzorom u trajanju od četrnaest dana je 541 osoba - saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz karantene je u kućnu izolaciju otpušteno jedanaest osoba, u samoizolaciji se trenutno nalazi 31, dok je ova mjera prestala da važi za 499 građana. 

-Kako bi smanjili rizik od širenja koronavirusa i pojave većeg broja oboljelih tokom prvomajskih praznika, u Federaciji BiH predložene su mjere zabrane kretanja osoba starijih od 65, i mlađih od osamnaest godina, te zabrana kretanja za sve građane poslije 20 sati - podsjetili su iz bugojanskog „Doma zdravlja“.

Uputili su poziv svim građanima da se pridržavaju izdatih mjera i naredbi, izbjegavaju okupljanja u grupama, drže propisanu fizičku distancu, obavezno nose maske i rukavice, i poštuju druge mjere lične zaštite. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu