Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 13:57 |

Velić pozvala građane da poštuju mjere tokom prvomajskih praznika

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30. aprila (FENA) - Komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde Edita Velić pozvala je građane tog kantona da se pridržavaju svih mjera i naredbi tokom prvomajskih praznika.

- Posebno se to odnosi na naredbe koje kažu da nema zadržavanja na izletištima i šetalištima, kao i naredbe o kretanju starijih od 65 i mlađih od 18 godina. Na snazi je i naredba Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani okupljanja više od pet osoba na javnom mjestu, međutim naredbom KŠCZ rečeno je da se više od tri osobe ne mogu nalaziti zajedno u javnom prostoru – podsjetila je Velić.

Građane je pozvala da se u skladu s tim i ponašaju.

- Ove prvomajske praznike primorani smo provesti na ovakav način, u toku je i ramazan, tako da apelujemo na građane da ostanu kod svojih kuća, uz što manje fizičkih kontakata. Posebno se to odnosi na rizične grupe stanovnika, da se oni što manje susreću i da tako što je moguće više smanjimo opasnost i mogućnost širenja koronavirusa, kako bi se stanje što prije normaliziralo - istakla je.

Podsjetila je da će, u skladu sa naredbom FŠ CZ, već od naredne sedmice biti omogućen rad subjekata čija je djelatnost u prethodnom periodu bila obustavljena, a prije svega riječ je o obrtnicima kao i određenim vrstama trgovina.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu