Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 16:13 |

U RS kazne od 100 do 300 KM ukoliko se ne nosi zaštitna maska i ne drži distanca

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. aprila (FENA) - Novčanom kaznom od 100 do 300 KM kaznit će se osobe u Republici Srpskoj, ako ne poštuje vanredne mjere kojim je naloženo korištenje lične zaštitne opreme, pridržavanje zaštitnih mjera fizičke distance ili drugih vanrednih mjera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

Osim nadležnih inspektora, kazne mogu izricati i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Komunalna policija, potvrđeno je danas iz entitetske vlade.

Apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem zaštite i suzbijanja širenja novog virusa korona.

Podsjećaju da je na prijedlog Vlade RS-a, predsjednica Željka Cvijanović, u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, danas donijela Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, te Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Također, donijela je i Uredbu sa zakonskom snagom o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci za finansiranje „Hitnog projekta Covid-19 za BiH“, Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa Koridor Vc kroz RS i izgradnje dionice auto puta Banja Luka – Doboj i Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo